Shopping i Uppsala

Shopping i UppsalaUppsala är en stad perfekt för shopping. Kombinera en dag på stan med shopping, fika och att umgås med vänner. I denna stad finns en bra blandning av olika typer av shopping. Bland annat hittar du moderna gallerior, specialbutiker och mycket mer. Runt Fyrisån och S:t Eriks torg som är kullerstensbelagda kvarter så finns det många härliga och charmiga butiker. I Uppsala finns det även en populär gågata som samlat nästan alla gallerior och affärskedjor. Här hittar du allt från mode till inredning och annat. Om du gillar små butiker eller liknande så ska du ta dig under järnvägsspåren till det gamla Godsmagasinet, som idag är ett galleri för konsthantverk och design. Det finns även flera små charmiga butiker runt omkring här. Om du vill ha lite större shopping så har Uppsala flera köpcentrum som bara ligger en bussresa bort.

Butiker i Uppsala

I Uppsala hittar du bland annat flera modebutiker. Det är butiker som erbjuder allt från kläder, smycken, skor, inredning och mycket mer. Bland dessa butiker hittar du Herta eller varför inte besöka Königs som är en modebutik som sticker ut. Andra butiker med mode är bland annat Boutiqe Kaiser, Bredenberg, GANT Store, House of Doris och många fler.

Om det är främst inredning du är ute efter så finns det flera butiker som erbjuder detta. Myrra är en butik som har det mesta inom inredning.

Missa inte att besöka Uppsalas turistbyrå som faktiskt även de har shopping. Här hittar du souvenirer och presenter samt uppländskt hantverk.

Att shoppa på en galleria är fullt möjligt i Uppsala då de har flera stycken. I dessa gallerior så finns mängder av butiker samlade. Bland annat har du Rådhuset som är ett modevaruhus med sju avdelningar. Du hittar även S:t Per Gallerian, som har flera butiker med mode, hälsa, skönhet och elektronik. Du kan även shoppa det mesta för hemmet och för fritiden här. Galleriorna erbjuder även caféer och restauranger om du vill ta en paus i shoppandet.

För dig som vill ha ett ännu större utbud av shopping så ska du bege dig till någon av Uppsalas köpcenter. Det finns flera köpcentrum i Uppsala. Bland annat kan du ta dig till Gränby Centrum som finns i den nordöstra delen av Uppsala. Du kan antingen åka buss eller ta en promenad hit. Ett annat köpcentrum som finns i Uppsala är Bolandcity. Här finns mängder av modebutiker och mycket mer.