Mat & Dryck i Uppsala

Mat & Dryck i UppsalaAtt äta gott i Uppsala är inte svårt. Här finns det restauranger, caféer, barer och mycket mer att sätta sig ner vid och njuta en stund. Du hittar svensk mat så väl som mat från alla världens hörn i denna stad samt hela nio restauranger som är med i Sveriges främsta krogguide White Guide.

Fika på café

Uppsala är en stad som har ett stort utbud av olika typer av caféer. Du hittar både det anrika hovkonditoriet så väl som modernare caféer här. Bland caféer i Uppsala som är väl värda ett besök hittar vi bland annat Broströms Kafé, Café Victoria, Cajsa’s Kök på slottet, Güntherska Hovkonditoriet, Kardemumma och Stationen. Alla dessa nämnda har de senaste fem åren antingen fått högt betyg av Upsala Nya tidnings kafépatrull, varit med i White Guide eller varit nominerade för priset Guldkajan.

Svensk mat i Uppsala

Det finns en mängd bra restauranger i Uppsala som har svensk traditionell mat så väl som lite mer uppfinningsrikare mat men med basen i svenska traditioner. Flera av dessa restauranger är med i White Guide, bland annat Hambergs fisk, von Kraemers matsal och Villa Anna. Många av de restauranger som erbjuder svensk traditionell mat tar även tillvara på Upplands närliggande natur så att du kan njuta av lokalproducerad mat.

Mat från hela världen

I Uppsala finns det även ett rikt utbud av mat från världens alla hörn. Du hittar mat från Italien, Amerika, Asien, Afrika, Frankrike, Turkiet, Indien och många fler platser. Bland restauranger som är väl värda att besöka hittar vi Villa Romana som bjuder på italienskt, Messob som är Uppsalas första afrikanska restaurang och Tilltugg som är en spansk tapasrestaurang.

White Guide

White Guide är en svensk variant av Guide Michelin. Uppsala har hela nio restauranger med i denna och dessa är; Aaltos, med smaker från Italien. Dryck, som är en liten krog med 17 sittplatser och har just drycken som fokus, Hambergs Fisk, Jay Fu´s, La Parrilla med smaker från New York, Mendoza och San Sebastian, Peppar Peppar, Stationen och Villa Anna.

Barer och pubar

I Uppsala hittar du barer och pubar som passar oavsett om du vill ha en god öl, lyssna på bra musik eller om du vill mingla. Det finns något för alla.

Matfestivaler i Uppsala

Uppsala har varje år flera festivaler med fokus på mat. Dessa är Uppsala Beer & Whisky Festival, Uppsala vegofest, Bondens egen matfestival och Botans dag samt Uppsala Choklad och kaffefestival.